onsdag 22 februari 2012

Vad vore ett kök utan köksredskap?

Kanske som ett hav utan vatten eller en krog utan alkohol?

Salladsslungan vevades igång, utan lock och med en energi som hade kunnat lysa upp hela V-ås en hel helg. Salladen spred sig fort för att i vissa fall trilla genom tratten och vidare till slasken, i andra fall fastna som brända pannkakor i osmord lagg.

Matberedaren sattes på timer och när den gått full tid och mer där till var det riktigt jäst, kanske över jäst, färdigt för behandling. Degen bearbetades, kyldes ner och resultatet blev kanske en tanke, ett aha och en ny ide.

Sleven rörde, snurrade och slog stopp på sig själv.

Bäst är nog ändå rivjärnet som river till, river grovt för att sedan sköljas av innan inställning i skåpet. Ett rivjärn är ett pålitligt, effektivt och ganska enkelt redskap. Ett rivjärn finns med största sannolikhet i varje kök även om utformningen kan vara olika.

Sämst är helt klart den sura disktrasan som lagrar, samlar och surnar fortare än isglassen smälter på sommaren. Disktrasan som i varierande färger hänger, ligger och väntar i tysthet utan att påbörja något själv...

Så vad vore ett kök utan redskapen?
Som en skoaffär utan skor och en räkmacka utan räkor kanske?

/vink vink

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar