En mumsig skaldjurslasagne blev det till söndagsmiddag med lite mozzarellaost, tomater i citronolivolja och havssalt...

Först tar man fram de färska plattorna ( för de andra blir ofta brända och stenhårda ) och lägger på bänken, bordet eller golvet om det är rent! Lite klurigt kan det vara att rulla ut, men med ett söndags tålamod går det bra.

I en grön bunke ( måste vara grön ) blandar man egenskalade räkor ( de stora ), kräftstjärtar ( också skalade ) och krabbkött ( från konservburk ). Tänk på att om skalet är kvar finns det risk för att ett tandläkarbesök inom kort behöver göras.

Sist gör man en becamelsås eller stuvning ( eftersom det är samma sak ). Blanda hur ni vill i långpanna, pajform eller direkt på tallrikar...I ugnen kan den stå allt från 20 minuter till en timme på gradantal som ni själva väljer. Allt beroende på hur knaprigt eller rått man önskar. Matlagning bör/ska ske på en höft...;)
Snart dags för tv ( igen ) , lite kaffe och förmodligen lite glass. Eller chokladsås med lite glass kanske. Himmel vad svårt det var idag och stava till choklad...
/vink vink
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar