Undrar vad de kommer att hitta härnäst i alla hel och halvfabrikat ( och allt annat som säljs ).
Vad vet vi om vad som egentligen blandas i mjölken, vad alla förpackningar är gjorda av och hur ofta görs delikatess diskarna rent på rätt sätt.
För väldigt många år sedan var jag med och städade lite här och där. Bland annat skulle vi städa en glassbar och vad vi hittade i mjukglassmaskinen får fortfarande min mage att rulla runt. Vad man kan hitta i ihåliga olika sorters rör på ett gym ska jag inte heller kanske avslöja. Kundvagnshandtagen - vem spritar/tvättar dom?
Inte ens vid byggstädning av nybyggen ( skatteskrapan här i stan ) var det riskfritt...en hel del snusk och udda saker hittades.
Men åter till maten.
Innehållsförteckningar i all ära men är de sanna, pålitliga och rätt alltid?
För vem skulle skriva att det t ex kan finnas spår av snus ( från fingrar som rullat en prilla ) i en falukorvsring?
Eller skulle det vara tänkbart att skriva att det kan innehålla nysbaciller ( från någon som inte hann få näsan till armvecket ) i en burk med bredbar leverpastej?
Och även om jag inte ska vara så drastiskt så kan man fundera ibland på vad en kaviar egentligen är tillsatt med, eller en ketchup med flera månaders hållbarhet?
För hur det än är så lever jag fortfarande, trots ett frossande av de där farliga chipsen. Och fast jag skrapar smörbyttekanter!
Så för mig känns det som om den lilla, lilla gnutta hästkött som eventuellt kanske finns i IKEA's köttbullar varken kommer att göra till eller från. Speciellt med tanke på hur många människor som dagligen äter av dessa ( eller gjorde innan de togs bort i allafall ).
Men visst...fortsätt bränn mat när det finns svältande människor världen över...
/vink vink
Hästkraken är inte problemet (om den inte självdog för en vecka sen) utan girigbukarna.
SvaraRadera